Kärleken till en mor

Jag har så mycket att skriva, att jag inte riktigt vet var jag ska börja så därför får ni dessa små axplock ur mitt liv.

Här är ett;

När jag gick ur min depression och min omgivning långsamt men säkert börjat acceptera och inse att det var så, så började insikten också långsamt sjunka in hur mycket smärta min smärta åsamkat andra.

En helt vanlig kväll ringde jag till mamma som då bodde ca 50 mil från mig och hon svarade inte, jag minns att jag rynkade ögonbrynen, att det var lite underligt och när jag senare ringde en halvtimme och inte då heller fick något svar så började jag nästan tro att något hänt henne. Hon fanns ju alltid där att svara, det var aldrig något jag reflekterat över, eller ifrågasatt utan det var ett faktum.

Jag gick i varje fall till sängs och på morgonen ringde hon upp mig, vi samtalade lite om ditt och datt och så frågade jag var hon varit kvällen innan. Då tystnade hon en stund, tog sats och berättade för mig att hon inte längre behöver vara rädd att få ett samtal om mitt självmord, eller att jag igen mår akut dåligt, att hon inte längre behöver vaka. Då brast mitt hjärta och den totala insikten om hur mycket oro, smärta och ångest det måste innebära att ha ett barn som mår så dåligt planterade sig i magen i full kraft.

Jag är så tacksam, ytterst tacksam över att min mor fanns kvar när ingen annan orkade, att vi fick en chans att börja om när jag lyckades vända den där dödliga spiralen, jag hade aldrig klarat det utan henne. Aldrig.

Vi fick en andra chans att bli mor och dotter och vi tog den.

Min mor är min hjälte, min vän och en fantastisk mormor till mitt barn. Det hade aldrig varit möjligt om vi hållit fast vid det förflutna och endast sett till de misstag som gjorts, detta är kraften och vinningen av förlåtelse och valet att ta beslutet att förlåta och om det kanske inte medför en livslång relation till den personen som får din förlåtelse, så ger det dig ro.

Tack mamma, jag älskar dig och för att du älskar mig trots att du inte alls förstår dig på denna högkänsliga, kreativa, frispråkiga och helt annorlunda dotter du fått.

 

Tagged with:
Skrivet i depression föräldrar förlåtelse kärlek tillfrisknande vuxna barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Välkommen till min själ
Här kan du läsa om mina tankar kring livet, hur jag ändrade mörker till ljus, min självbild och hur jag strävar efter att leva livet i sanning med mig själv.