Sorgen

I dag är en sådan dag igen; de kommer och går lika regelbundet som årstiderna, känslan ligger som en kramande taggtråd kring hjärtat och bröstet och jag kippar efter andan; sorgen. Jag försöker falla med den, låta den ta plats och inte bli rädd, låta kroppen rida genom stormen utan att försöka fly.

Det har varit ett område som jag samtalat med mycket med nära vänner, undrat ställt mig frågan varför jag har så mycket sorg då jag är så lycklig, är älskad och fått ro i livet. Jag har snickrat ihop mina egna teorier och kanske jag aldrig riktigt får svar, jag kanske inte behöver få en förklaring för att låta sorgen ta plats och förhoppningsvis slutligen ebba ut. Vad vet jag?

Men detta är vad jag innerligt tror; sorgen kommer sig av att jag en gång blev övergiven av de som skulle visa mig kärlek och i mina förtvivlade försök att vinna tillbaka dem så övergav jag mig själv, jag slutade vara essensen av ”jag”. Jag reducerade min personlighet för att passa in, jag förminskade mig, jag slutade upp med att ta plats, jag krympte och lämnade det barn jag hade kunnat bli. Det har tagit mig 35 år att hitta tillbaka till henne. Min sorg är de år jag förlorat, min sorg är en ocean av ångest, förvirring, smärta och flykt. Jag måste låta den finnas där.

 

Tagged with:
Skrivet i Bloggen
2 kommentarer på “Sorgen
  1. Conny Nylund skriver:

    Sorgen är som vilken annan känsla som helst, för mycket och för lite får dig ur balans. Det du gått igenom bär du med dig för resten av livet vare sig du vill eller inte. Sorgen kommer att blossa upp och matas av oftast till synes helt utan logisk förklaring.
    Sorg är som vilken annan känsla som helst, den kan inte byttas ut mot någon annan känsla inte ens mot mer sorg. En liknelse, ett brustet hjärta läker aldrig, den kärlek du känt har för alltid tagit plats där, ändå kommer du att älska igen och hjärtat kommer att fortsätta att slå…

    • Anna-Moa skriver:

      Du skriver otroligt vackert Conny, och det är nog sant det du säger; att acceptera att den finns där är viktigt. Även att inte vara rädd för sorgen, det är ”bara” en känsla. Nu är en utbytt till värme och kärlek, så lätt gick det i dag tack vare ett möte med en vän och min familj. Tack för dina ord, de ger tröst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Välkommen till min själ
Här kan du läsa om mina tankar kring livet, hur jag ändrade mörker till ljus, min självbild och hur jag strävar efter att leva livet i sanning med mig själv.